Saturday, January 16, 2010

Sedih kerana...

Aku sedih.... Hatiku sayu... Mungkin kerana dia.... Masing2 keras kepala... Masing2 ego... But, kali ni dia betul2 marah... Selalunya, if us had fight, dialah yang selalu mengalah terlebih dahulu... And he will pujuk aku sampai aku lembut hati...
Dia taklah pandai pujuk, tapi dia kalau berkata-kata, ikhlas dari hatinya... Last sms aku terima 12 Jan... And until now, I dun get his 'sms'es.He's really angry to me... Hmmm... Whatever... He's not my husband, rite?? So, I dun need too worried about him...Because no one worried about me too... Soooo sad...........

Sunday, January 10, 2010

Sunday@SPLET

Sunday@SPLET??? Apakah??? SPLET stands for Seng Poh Ling Electrical Trading... Tok nama tempat keja aku... Jual electrical goods??? Siklah... Nama jak kedak jual electrical goods, tapi sebenarnya kedey tok adalah CELCOM DEALER....
Dolokla... Memang penah jual electrical goods.... But my tauke told me, she want to try other bussiness... Salute ngannya, berani mencuba sesuatu yang baru... But mesti da support kewangan yang stabil. Baruk boleh bisnes.... Well, sidak pun semangat sik kedak kita.... Mun orang kita, baruk senang kit, dah sombong nak mampus... Dah lupa daratan... Dah mula eksyen... Orang padah baruk nak merasa... Tapi merasa ya ada ka sik kita bersedia??? I mean, bila da masa kita jatuh semula, kita mesti da tempat berpaut... So, pa yang boleh aku kaitkan, bila masa kita senang iboh lupak masa kita susah.. Memanglah hasil titik peluh kita, tapi, beringat.... Duit ya senang nak abis... Ada duit lebih, kita simpanlah... Sik hal sikit, asal jangan korek awal2. Semat kat ati, duit tok untuk emergency... Insya-Allah, berkatlah niat kita... Ceehhh... Nasihat2 urang...
Hari tok so far, sik rame urang kedak hari2 len... Hari Ahad bha... Rilek2 kat umah... Jalan2 ka... Tapi aku??? Need to work... Support my needs... Adios....

Thursday, January 7, 2010

Hampeh Lagi...

Pa jak hari tok... Alu jak angol palak ku nak mikir... Ingat dah ok ritok, tapi still de same... Sakit dah palak ku... Hari tok aku jadi mangsa penghinaan gik.. Apalah punya olang... Nya ingat diriknya Tuhan ka... Mentang2la orang Brunei, orang kaya(tapi sikla hensem ney pun), boleh ska2 ati nak hina orang... Palak dak paloi... Aku sedar aku bukannya cantik, tapi aku bersyukur sebab aku ada semuanya pa sepatutnya. Cuma rezeki jak lain2 dari orang len...
Geram alu ngan sidak... Mun masuk sidak masuk kedey tok gik, n menghina aku, ada jak aku polah... Polah benjol kat palak sidak pun ok... Lum penah orang diat aku benar2 ngamok... Mun nak diat aku mengamok, tunggu jak... Ada masanya....
Dahlah angol orang hina aku, ada gik orang yang benar2 polah aku bengang... Hari ya kan men terminate nya mpun broadband, dah ya nak reconnect... Masalahnya, nya bukannya call barred... Status inactive... Paling cepat pun dalam 24 jam bekerja. Tapi selalu; mun malang nasib, maok2 3 hari bekerja.... Tokey neo padah orang ya guru besar. Yang pelik alu, susah nak nya faham.... Bengang lak aku rasa......

Wednesday, January 6, 2010

Hampeh...

Susah nar juak keja ngan orang yang moodnya sik pat dijangka... Benci ku keja ngan orang kedak ya... Padahal aku sekda pa2 kesalahan yang aku polah ngannya... Ari marek, ok jak. Ritok, angin sekda, ribut sekda, sampey2 kedey, alu diam jak, mood sik tentu... Dah ya tempatnya jak yang dibersihkannya jak. Tempat belah aku alu dibiarkannya. Mun aku, aku abis lap sampey tempatnya. Dah nama keja, sigek kedey kira tanggungjawab suma pekeja... Nya, angin bagus, barulah abis licin nya lap sigek kedey, tapi mun angin sik bagus, tempatnya jak dilapnya. Nya ingat orang nak hormat nya pun perasaan mun nya kedak ya... Sowie la... Aku tok boleh polah gik jaik dari pa nya polah... Trus hilang mood aku nak keja mun nya kedak tok... Sik tauklah mun esok lusa, mun nya gik trus kedak tok, berenti keja ku jak. Aku boleh jaga hati orang, tapi mun hati aku orang sik penah nak hormat, kirim salam jak la..... Aku tok keras ati... Bukan sikit... Famili aku pun kedirik pening ngan olah aku tok... Mun benda aku sik dapat, atas sebab yang sik dapat aku accept, apa gik, aku boleh polah benda ya jadik asalkan sik melangkaui batas2 agama. Cuma, kadang2 pa yang aku polah yang aku rasa bagus(sebab sik melangkaui batas) orang diat hina ilak....Hmmm apalah manusia tok...Rasa dirik mpun Tuhan... Apalah....

Sunday, January 3, 2010

Malam Yang Sepi

Hmm... Ntah pa2 jak la title blog aku tok... Aku pun sik tauk nak ngkah pa... Sunyik jak malam tok... Hubby awal tido malam tok... Senyap jaklah hp aku. Tapi ntah dalam 2,3 hari tok aku asa kedak len jak... Nak padah pun susah juak nak describe. Tapi nang asa sik nyaman... Something would be happen, and I dunno what is it??? Mun benda sik bagus, nauzubillah... Mintak2 dijauhkan... Orang padah, suma ya rahsia Allah SWT bha... Kejap tek blackout. Time tengah menikmati megi tek, trus gelap dunia hamba. Masa kat dapur, sorang gik ya. Nang asa takut ada... Ketar2 nak ambik hp... Nasib la hp ya da light, dapat juak di on untuk menerangi kegelapan hamba..cehhhh...
Tapi, seb bait kejap jak.. Mun sik panas lah aku tido..hehehehe......walaupun blackout tadi, abis juak megi tek, kembang dah juak. Apa sik, aku sempat gik masuk bilit masa blackout tek. Megi kutinggal jak kat dapur(bertutupla)... Lapar pun pasal. Mun sik, tahan jak kelaparan. Aku sik makan nasi pun malam tok. Makan makanan yang ganti nasi. Pa sik, pagi tek, bekpes ngan mee kolok. Nang banyaklah kedey ya berik mun aku order bungkus(biasalah aku tok, regular customer la katakan)..Heheheee.... Dah abis ya, nang aku bz memanjang sari tok... Nama jak hari Ahad, tapi aku keja... Berkidmat untuk pelanggan....Walaupun sik pernah dihargai. Bz siapkan keja registration... Sik ku maok gik tertangguh2... Kelak system error, payah... Makin banyak keja...
Hmmmm...huargghhhhhhhhh... Mata dah polah sign suruh aku tido... Astafirullazim... Setan tetak jak nengar aku nguap.... Apa pun aku cau lok... Esok2 sambung gik...

Sunday... Thinking to eat sundae ice-cream....

It's Sunday!!!! It's time for relax/enjoy wif friends, family or love ones.... But me, just be a audience. The show is "Sunday Treat @Limbang Plaza"... I watched a lots of people hanging around at Plaza with family/frens/love ones/alone... I wish I had spend my times with I love ones... But my jobs really makes me always busy. BTW, he's not around here...I mean he's not in Limbang... Not Limbangian... He's at Serian... Noe him for 3 years. This is the longest period I take to know someone in a distance relationship. And what's make me happy for this year, he want to propose me... I hope so...
New year??? Evendoe today oredi 3rd Jan, but still feel new year. I have not any wishes for dis year. Bcoz, my old wishes still not be reality yet. I'm just continuing my old wishes until it become reality. Why we need to set the new wishes but the old wishes not 100% achieved...
My life, economy still have not stable. I really need proper job now. Dis year I will be 26 years old... Nearly ends of twenties... Still single, still searching a proper job... Why my life so boring??? I dun have many boy friends... And not to many girl friends at my place... Just my colleagues... But my family oso not to open-minded person... After work, I must straight going home. If I want to going to anywhere, I must to inform them where I'm going and must not too late. Sometimes I feel I'm still a kid dat I need to follow the rules... I become rebeller in silence...
Chiaoooo....

Waiting for sleeping time!!!

Morning y'all... It's oredi 12.04 am... But my still cannot sleep... I dunno y???? Maybe i ate to much... Just simple meal likes the others day... A plate of rice wif some relishes... Today i'm working... It's Sunday, the day people get rest and relax... But me, working on dat day.........................
...........................
My eyes give sign dat i'm redi to sleep... Huaarrrrghhhhhhh(yawning......)...Gudnite everyone....Sweet dream......

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails