Sunday, February 28, 2010

Bad Day

Why I through the bad day every Sunday...? Heran sungguh... Hari tanpa disangka-sangka, aku akhirnya mengeluarkan kemarahan ku terhadap salah sorang pelanggan hari ni... Sungguh tidak profesional langsung... Bukan apa, aku dah muak ngan perangai pelanggan2 yang melampau2... Memanglah customer always rite, but they had to be rite and rite brain lah... Susah betul ngan pelanggan yang tak tau diri ni... Rasa nak sepak jer... Tapi sabor jer la... Apo nak dikato kan...
Nak citer pa lagi ek?? Hmmm... Tadi aku gi open house bos aku sempena chap goh me tadi.. Kenyang giler weii.. Last2 blackout... Rasanya seluruh Limbang blackout la tadi.. Balik pun gelap jek... Awal gak balik tadi coz my aunty tak sihat sangat. So kesian kat dia, aku ngan aunty n her anak buah pun balik awal... Balik2 pun dalam kegelapan... Nasib baiklah kami disuluhi cahaya malap bulan yang penuh mengambang(metafora betul ayat aku nih)... Yelah disuluhi gak ngan lampu2 keta(pemandu2 yang tak sedar diri tol, guna hi-beam di tengah2 jalan yang memang dilalui orang)... Nak mampos tol mereka ni... Bayangkan kalau orang yang berdepanan mereka ataupun kenderaan di depan mereka... Kan nampak dari side mirror.. Tengok cahaya yang begitu terang, boleh mengganggu penglihatan orang len yang mengalami masalah silau, seperti aku... Aku, kadang2 kalau dah sakit ati, aku hon je keta2 yang tak sedar diri betul... Sekadar mengingati sesama manusia yang sentiasa da kesilapan...
Oklah beb, lain hari aku update lagi...Chiao...

Thursday, February 18, 2010

GONG XI FA CAI

Rasanya belum terlambat lagi untuk aku mengucapkan GONG XI FA CAI buat rakyat Malaysia yang berketurunan Cina... And tak lupa juga, kat my boss,MADAM TIONG KIU LING, GONG XI FA CAI,+ ANGPAU NA LAI.... Hehehehe... Since keja ngan majikan cina, aku banyak belajar banyak benda... Best, satu pengalaman yang amat berharga... Bukan senang2 dapat dari buku... Rugi pulak tak buat praktikal masa studi dulu...Huhuhuuu...
Sempena CNY, bos tutup kedai selama 2 hari je.. Cukuplah dari takde... 2 hari berlalu aku langsung takde pape yang menarik... Aku cuma kat rumah je... Bos aku da ajak gi umah yang buat open house... Aku refuse plak, tak nak... Masa tu, aku kat umah mak cik aku... Rasa bersalah pulak kalau menyusahkan dia amik aku dari umah... Jauh tuhh... Nak gi beraya pun aku takder teman beraya... So, dok kat umah ler jawabnya... Nasib da broadband, boleh gak online.... Huhuhuuu.....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails