Sunday, December 6, 2009

SPEECHLESS....

Hmmm... Ritok aku keja...Walaupun hari Ahad... Aku bukannya keja ofis, jauh gik orang gomen... Aku keja kat kedey bha. Nama jak hari Ahad, boleh assume rame orang datang kedey, tapi nang sunyi lak rasanya... Orang register untuk broadband pun sik rame... Adalah sorang tek... Syukurlah. Auntie padah sari sorang pun ok juak... Target pun sik besar juak. Cukuplah sebulan 25 orang register... Mun banyak gik orang, banyaklah masyuk... Bulan tok slow jak sale... Dapat kita jangka... Bulan 12 nak, bulan orang cuti... Miak skolah cuti, orang keja cekgu pun cuti skali... Bila dah cuti, orang keja gomen nak len pun ada kumpul cuti smata-mata nak cuti sama ngan anak2 yang berskolah. Dah ya gi holiday sama2, gi siney2 lah... Sebablah ya sunyik jak.... Bulan tok rasanya sale kurang. Dekat2 ujung taun, orang spend duit untuk miak bukak skolah kelak... Gik pun dekat2 krismas juak... Huhhh... Boringnya... Bilalah aku nak dapat keja bagus tok... Jeles ku diat member da keta dah... Gaji bagus2... Dapat spend masa bercuti... Tapi aku??? Entah bila... Macam kenak badi jak... Sik kan sekda keja langsung....???? I'm still searching for proper job... Help me.......

Friday, December 4, 2009

::TITLELESS::(boleh terima tak tajuk ni??hehehe..)

Hmmm... Nak citer pasal per ek??? Aku pun tak tau nak taip per... Sajer2 tangan ni gatal nak menaip... Yelah blogging katakan... Aku skang still kat tempat keje lagi... Sepatutnya dah boleh balik.. Tue saper yang keje gomen ke, kompeni... Aku ni keje biase2 jer... Ngan tak malunya, aku umumkan, aku ni keje kat kedai jer... Bukan takder keje lain, masalahnya belum da rezeki aku dapat keje bagus... Nak tunggu keje satu hal... Walaupun hidup ngan family, tapi tak semestinya aku ditanggung... Nak jugak guna duit, beli barang yang nak kita idam2kan. Sumer guna duit. Aku lagilah, hidup menumpang... Telan air liur jer kalau nak sesuatu... Nak tak nak, aku kene keje sementara. Keje kedai, keje lah... Suka hatilah... Aku tak kacau orang... Asal halal, dapat tanggung kemahuan aku, buang boring kat rumah.... Selain tu, dapat pengalaman yang amat berharga... Kalau orang kutuk aku, kutuklah... Aku tak kisah, bukannya aku kacau orang... Kalau famili aku rasa aku memalukan diorang, biarlah... Nak keje maner2 pun perlu buang rasa malu. Nak jadik pegawai kerajaan lagilah... Jadi sebelum jadi "pegawai", kene buang rasa malu... Lantaklah kalau dorang nak malu kalau aku keje macam ni, janji aku dapat duit&pengalaman....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails